2019-11-28

Botox!

Active Kliniken erbjuder inte Botox. Däremot har vi en fantastisk behandling för dig som har gjort dessa behandlingar för att underhålla och revitalisera huden. Här får du lite fakta om varför den här behandlingen fungerar så effektivt på denna typ av hud.

Från början användes Botox endast i medicinskt syfte, som t.ex. hjälpa CP skadade att hämma darrningar och spasmer, att behandla svettkörtlar för de som har onormalt hög transpiration, eller behandling av migrän för att slappna av käk muskulaturen och blefarospasm (BEB) mm.

En botox insprutning innebär att man sprutar in ett nervgift i muskulaturen för att förhindra att man t.ex. rynkar pannan eller får kråksparkar i ögonvrån när man skrattar. På det sättet får man en slät hud då musklerna hela tiden är paralyserade. Alternativt om man är skicklig kan botox om det läggs rätt höja ögonbrynen, som nog alla sätt konsekvenserna av, inte alltid förskönande…

Botox är en förkortning för Clostridium botulinum vilket är en bakterie som orsakar botulism. Bakterien producerar ett gift botulin som stoppar signalsubstansen, acetylkolin, som bl.a. styr musklerna.Botulin är den absolut giftigaste substansen man känner till. Teoretiskt skulle 450 gr utplåna hela mänskligheten.

Musklerna i ansiktet fäster i huden förutom masseter muskel som fäster käkbenet. Detta gör att dränering är väldigt viktigt i ansiktet. Många frågar mig varför man får sämre hud i ansiktet och svaret beror bl.a. på detta då toxiner, slaggprodukter samlas i huden och motverkar syreupptagning samt att näring tas upp i huden. Lymfan kan inte arbeta som är kroppens och hudens reningssystem. Vi har helt enkelt lättare att få en sämre hud i ansiktet.

Nu kommer vi så till botox, här sprutar vi in något som ytterligare hämmar den naturliga muskelpumpen och borttransportering av slaggprodukter så ny fräsch näring kan komma till. Den huden mår 100% säkert inte bra, den blir vaxartad och saknar liv och lyster.

Därför rekommenderar vi vår Stay Young behandling som absolut kommer att revitalisera din hud och ge den liv och lyster

 

2019-11-20

TRÅDNING

Så kallad trådning har inte varit populärt eller något som man lärt ut på hudvårds utbildningar  i Sverige eller Skandinavien. Det  har en enkel förklaring. Personer med ljus hud har mycket vellus hår, det är hår som är mycket fina och tunna och ljusa. Dessutom är huden ofta tunnare och känsligare än mörkare hud.

Vi plockar tex ögonbryn med pincette och tar de sk terminal håren, som har samma struktur som vårt hår på huvudet, för att forma ögonbrynen. Vad som händer med trådning är att man rensar precis alla hår även de ljusa tunna hårstråna, detta händer också i det övriga ansiktet vid trådning och innebär då en risk att fjunen som då också  följa med, får en annan struktur. De blir grövre,  tjockare och mörkar.

Med denna bakgrund formar och plockar vi brynen med pincett. Annan behåring som önskas tas bort använder vi företrädesvis permanent hårborttagning med IPL.

 
 

Comments are closed.